BMW slaktades på delar

Så kan det se ut efter en krockkuddestöld.
Så kan det se ut efter en krockkuddestöld.
En bil av märket BMW plockades sönder i småbitar av tjuvar i helgen. BMW-ägarna i Järfälla fortsätter att utsättas för stölder.

Och polisen står handfallen.

Stölderna riktade mot BMW-bilar fortsätter. Natten till måndag inträffade tre ytterligare fall.

På Stenbockens väg i Skälby krossades glaset i höger fram coh bakdörr på en BMW natten mellan söndag och måndag. Tjuvarna stal ratten och en färddator.

Alldeles i närheten, på Banvägen, råkade en annan BMW-ägare ut för en likande stöld. Någon eller några krossade en ruta och stal ratten, en navigator och en bärbardator ur bilen.

Även en bilhandlare i Barkarby har drabbats. Någon gång i helgen har tjuvar klippt upp ett staket in till företagets område och stulit en lång rad delar från en BMW, bland annat stötgångar, lyktor, sidospeglar, växellåda och bilens dator.

Polisen har inga spår efter tjuvarna och har ingen misstänkt för stölderna.

Fakta

Flera stölder senaste tiden

Mitt i har den senaste tiden flera gånger rapporterat av stölder där bilägare, ofta med BMW-bilar, drabbats.

Tre bilar av märket BMW blev av med ytterspeglar i Kallhäl nyligen.

En liknande stöld har skett i Barkarby. Även här var den drabbade bilen en BMW och det var ratten som försvann – förmodligen vill tjuvarna åt krockkudden.

Under två dygn i januari rapporterades inte mindre 37 liknande stölder runt om i länet, några av dem i Järfälla.

Under den gångna helgen drabbades en bilägare på Släntvägen i Jakobsberg. Bilen stod parkerad utomhus och någon ska natten mot lördagen ha krossat en sidoruta och tagit ratten samt delar av instrumentpanelen. Även den bilen var en BMW.

Källa: Polisen