Boende i Kungsängen: ”Jag känner mig trygg”

– Jag känner mig trygg i kommunen, säger Katarina Wikström i Kungsängen.
– Jag känner mig trygg i kommunen, säger Katarina Wikström i Kungsängen.
Centrala Kungsängen är en av kommunens mest otrygga platser enligt Upplands-broarna. Det skriver kommunen och polisen i medborgarlöftet inför 2018, som går ut på att göra närmiljön tryggare. Mitt i Upplands-Bro träffade lokalbor i centrum som berättade om sina upplevelser.

– Det känns inte så tryggt och det har blivit värre de senaste åren, med hög kriminalitet. Jag har en tonårsdotter som bor kvar hemma och vet därför att det är mycket stök kvällstid, säger Pernilla Ahlqvist i Bro.

– Jag har bara bott i Kungsängen i två år och rör mig inte ute på kvällarna. Dagtid känner jag mig inte alls otrygg. Jag håller alltid uppsikt och känner in läget, vilket gjort att jag sällan råkat ut för någonting. Jag tror att människor påverkas av all negativ rapportering världen över. Men skiten säljer, säger Kjell Hallberg i Kungsängen.

– Man läser mycket om brottsligheten i kommunen, men jag har själv aldrig blivit utsatt. Därför är jag inte rädd när jag är ute och går. Men jag är inte ute så mycket kvällstid, säger Anna-Lena Gustafsson i Kungsängen.