ANNONS

Boende flydde lägenhetsbrand i Flemingsberg

Två brandstationer jobbade med branden och rökdykare skickades in för att hindra spridning
Två brandstationer jobbade med branden och rökdykare skickades in för att hindra spridning
Brandkåren ryckte ut till en fullt utvecklad lägenhetsbrand i Flemingsberg idag. Två brandstationer var snabbt på plats och rökdykare skickades in för att hindra branden från att spridas.
ANNONS

Strax innan klockan tre kom larm om en brand i ett lägenhetshus nära Flemingsbergs centrum. Brandkår var snabbt på plats och möttes av en fullt utvecklad lägenhetsbrand på åttonde våningen.

Efter att ha skickat in rökdykare hade de snabbt branden under kontroll och knappt en timme efter larmet var den släckt.

– Initialt hade vi drygt två brandstationer på plats men nu håller vi på och trappa ner då vi lyckats släcka branden och mest jobbar med ventilering och kontroll av angränsande lägenheter, säger Patrik Johansson, operativ chef på Södertörns räddningstjänst.

Boende lyckades ta sig ut i tid

Hittills har inga tecken på skador i andra lägenheter hittats och inga personskador har rapporterats – de boende ska ha lyckats fly lägenheten oskadda.

Har ni någon uppfattning om hur branden startade?

– Det är för tidigt att säga. Vi vet bara att den startat i ett sovrum i lägenheten men polisen är där och kommer utreda brandorsaken.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.