Boende vill stoppa vansinneskörningar

moppe
Fordon på gång- och cykelvägar är ett problem i Järvaområdet.
Boende i Järva vill få stopp på vansinneskörning med fordon på gång- och cykelvägar.
Två veckor har gått sedan en tvåbarnsmamma blev påkörd av en motorcross och avled.
På lördag kommer två manifestationer äga rum, i södra Järva, som vänder sig mot vansinneskörning

En tvåbarnsmamma blev den 3 april påkörd av en motorcross. Fordonet var, enligt polisen stulen. Föraren smet från platsen. Kvinnan avled den 7 april efter att ha kämpat för sitt liv på sjukhus.

Mitt i har flera gånger tidigare uppmärksammat vansinnesfärder med fordon på gång – och cykelvägar, i området. Bland annat 2014 då Ismail tre år mejades ner på gångväg av mopedister. 2011 hade en sådan händelse en dödlig utgång då en flicka blev påkörd på Tenstagången. 

Så här skriver Spånga-Kista civilinitiativ om manifestationen, som äger rum på lördag på Eggeby gård klockan 12.

”Innan detta kostar ytterligare någon annans liv, måste vi alla tillsammans agera, handla och förebygga det avskyvärda våldet utanför våra hem. Vi kräver med denna manifestation att uppmärksamma regeringen, myndigheter och berörda politiker om denna oroande utveckling. Att de skall vidta både kortsiktiga och långsiktiga åtgärder för att förebygga och hindra våldet, främja säkerheten för liv, egendom och föra en rättvis och jämlik socialpolitik”

På Hjulsta torg på lördag kommer också en manifestation mot vansinneskörning med mopeder och bilar i området äga rum.

– Vi vill få de boende att mötas och prata om problemen så att man kan hitta lösningar, säger Ylva Forslund, förvaltare i Hjulsta för Einar Mattsson.