Bohman ger sin syn på Hillevi Engströms återkomst

Det socialdemokratiska kommunalrådet Mathias Bohman.
Det socialdemokratiska kommunalrådet Mathias Bohman.
Kommunalrådet Mathias Bohman (S) är nöjd över att Hillevi Engström är tillbaka som kommundirektör men är fåordig kring spelet bakom återkomsten.

– Vi har fört en dialog hela tiden men jag vill inte gå in på några djupare detaljer, säger Mathias Bohman.

Som kommunstyrelsens ordförande har Mathias Bohman (S) en nyckelroll i rekryteringen av en ny kommundirektör. Och det råder inget tvivel om att han är nöjd med att Hillevi Engström nu kommer tillbaka.

– När möjligheten kom att anställa henne på nytt var det ett självklart val. Hillevi var mitt förstaval från första början och det kändes väldigt tråkigt att tappa henne, säger Mathias Bohman.

Han betonar att hon under sitt dryga år på posten gjort ett mycket bra jobb.

– Hon är kunnig och sprider stor glädje i de rum som hon är i, säger Mathias Bohman.

Tycker du att hon har agerat ansvarsfullt?

– Jag ger mig inte in i någon sådan diskussion. Jag vill ha en duktig kommundirektör som kan ge max och för mig är det här bara positivt.

Exakt när Hillevi Engström kan återgå till tjänsten som kommundirektör beror på när regeringen hittat en efterträdare till uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

Tappar ni inte tempo i arbetet när ni nu är utan kommundirektör?

– Per-Ola Lindahl är tf kommundirektör nu och han gör ett väldigt bra jobb som gör att arbetet flyter på. Vi spar också väldigt mycket tid och energi på att slippa ta in en helt ny person för det tar nästan ett år innan man kommer in i uppdraget på allvar.

Har Hillevi Engström fått bättre anställningsvillkor nu än tidigare?

– Nej, det är samma villkor, säger Mathias Bohman.

Läs mer här:

Jag följde mitt hjärta och min magkänsla