Bohman: Mina tankar går till offren

Arkivbild.
Arkivbild.
Flera åtgärder har vidtagits i Väsby kommun med anledning av eftermiddagens attack. Flera nyckelpersoner deltar i regionala krismöten.

Efter eftermiddagens attack i centrala Stockholm har flera parallella möten hållts på regional nivå med kommunchefer i länet. Säkerhetssamordnare Ulf Palmgren och kommundirektören Hillevi Engström har deltagit från Väsby i olika möten.

Samtidigt har flera nödvändiga krisfunktioner aktiverats i kommunen.

– Vi följer utvecklingen och vidtar nödvändiga åtgärder. Vi har aktiverat flera tunga och viktiga funktioner, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Klockan 18 startade ett möte med samtliga kommunchefer i Upplands Väsby. Så här långt är inga identiteter på avlidna och skadade bekräftade.

– Vi vet inte om det finns någon koppling till Upplands Väsby kommun, säger Bohman.

Kommunens säkerhetschef Ulf Palmgren kommer fortsätta med ett intensivt arbete under helgen och följa den information som finns tillgänglig.

– Jag fördömer attacken, det är ett vidrigt angrepp på den fria världen. mina tankar går till offren och de nära anhöriga, säger Bohman.

Fakta

Vidtagna åtgärder i kommunen

Posom (Psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer), en kommunal krisledningsgrupp är satt i beredskap.

FRG:s ledning är i beredskap, en frivillig resursgrupp för att engagera nyckelpersoner i civilsamhället.

Kommunikationsfunktionen i Upplands Väsby är satt i beredskap.