Bokbytardag på Järfällas bibliotek

Bibliotek. Genrebild.
Kom med en bok, och gå med en annan – imorgon är det bokbytardag på Järfällas bibblor.
Imorgon, den 16 maj, är det dags för bokbytardag igen. Då kan du ta med vilken bok du vill till ett av Järfällas bibliotek och hämta ut en annan.
– Välj en bok som du tycker förtjänar en andra läsning, säger Kerstin Gerén på Jakobsbergs bibliotek.

I år är första gången som alla bibliotek I Järfälla deltar i Stora bokbytardagen: Jakobsberg, Viksjö, barkarby, Kallhäll och Herresta. Sammanlagt är omkring hundra olika ställen i landet med, förutom bibliotek finns även bokhandlar och kaféer som deltar på bokbytardagen.

– Att vi valt att vara med är för att vi vet att det finns ett stort intresse för att byta. Många är intresserade av loppmarknader och auktioner, det är väl driften efter att göra det där fyndet, säger Kerstin Gerén som är bibliotikarie i Jakobsberg.

Tidigare har Jakobsbergs bibliotek haft en bokbytardag i november. Då kunde folk komma och lämna vilka böcker de ville, men eftersom arbetsbelastningen blivit så stor när folk kommit med flera kassar av böcker har man valt att gå över till en ny modell. I år är det en bok som gäller – kom med en bok, och gå med en annan.

– Välj en bok som du tycker förtjänar en andra läsning, så blir det som en vänskapshandling, säger Kerstin Gerén.

Man kan komma och lämna både och barn- och vuxenböcker, och på vilket språk man vill. Har man inte tid att komma under tisdagen har Jakobsbergs bibliotek också en pocketbytarhylla som står året om – där kan du byta pocketböcker året om.

Fakta

Bibliotekens öppettider den 16 maj:

Jakobsbergs bibliotek: 10-19

Herresta bibliotek: 12-16

Barkarby bibliotek: 12-16

Kallhälls bibliotek: 12-16

Viksjö bibliotek: 12-17