Bolibompa-orkester spelar i Midsommargården

Mija Folkesson och David Shutrick i Orkesterpop.
Mija Folkesson och David Shutrick i Orkesterpop.
Orkesterpop har gjort succé i Bolibompa med sånger om allt från hur det känns att vara osams till drömmen om en egen häst.
På onsdag kommer duon till Midsommargården.

De flesta barn vet hur det känns att vara osams, att hamna i bråk – och att inte vilja säga förlåt.  Med Orkesterpops låtar får de en chans att känna igen sig, reflektera över vad som hänt och kanske lära sig något.

– Låten ”Jag slog en kille i dag” fick till exempel jättebra respons – kanske för att den handlar om personen som slår och inte den som blir slagen. Den nådde många barn som var lite vilda och tyckte att den handlade om dem, säger David Shutrick, som driver Orkesterpop ihop med Mija Folkesson.

På onsdag klockan 17 kommer Orkesterpop till Midsommargården vid Telefonplan. Föreställningen där heter just ”Jag slog en kille i dag”. Flera andra låtar framförs också, alla hämtade ur Bolibompasuccéerna ”Värsta bråket” och ”Mäta med skägg”.

– Vi började spela i Bolibompa för 20 år sedan – musikvideos som visas i samband med programmen. Vi hade ett uppehåll på tio år men sedan kom lusten tillbaka och vi satte i gång igen, berättar David Shutrick.

Alla låtar handlar förstås inte om konflikter. På onsdagens repertoar finns bland annat en låt om drömmen om en häst, med stark igenkänning för många flickor. Låten ”Vatten” handlar om detta ämnets närmast magiska kvaliteter.

– Vi sjunger om det fantastiska med att vatten förvandlas till något så hårt att man kan åka skridskor på det. Tänk om hönor blev kor när det blev minusgrader och sen hönor igen när det blev varmare! säger David Shutrick

Föreställningen vänder sig till barn mellan 4 och 9 år. De är välkomna att sjunga med, röra på sig och reagera på ämnena som tas upp.

– Delaktighet är viktigast av allt vid föreställningar för barn, säger David Shutrick.