ANNONS

Vill få fler att spela – genom att bolla vidare fotbollsskor

Första tillfället att hämta ut ett par skor är den 7 september på Tele2 Arena.
Första tillfället att hämta ut ett par skor är den 7 september på Tele2 Arena.
Är den enes skräp någon annans skatt? Stockholms fotbollsförbund menar iallafall det. I ett nytt initiativ vill de bolla vidare fotbollsskor till nya ägare, med start den 7 september.
ANNONS

Initiativet Bolla vidare, lanserat av Stockholms fotbollsförbund i samarbete med Länsförsäkringar Stockholm, syftar till att fler ungdomar i Stockholm ska få chansen att spela fotboll. Förbundet uppmanar spelare att ge bort sina gamla fotbollsskor till förmån för ungdomar som kanske inte har möjlighet att själva köpa sig ett par nya.

Första tillfället att hämta ut ett par skor sker under S:t Eriks-Cupens dag den 7 september i Tele2 Arena.

Lämna in skor – få ett grönt kort

S:t Eriks-cupen arrangeras av Stockholms fotbollsförbund och pågår april-oktober. Turneringens höjdpunkt är S:t Eriks-Cupens dag den 7 september på Tele2 Arena. Då spelar 36 flick- och pojklag totalt 18 matcher. Under dagen kommer det att finnas möjlighet att såväl lämna in som hämta upp ett par skor.

Alla som lämnar in skor utlovas ett grönt kort, som vanligen ges till spelare som utmärkt sig på ett schysst sätt under en match.

– Projektet möjliggör alla barns rätt till idrott vilket är Stockholms fotbollsförbunds högsta prioritering, säger Björn Eriksson, förbundschef på Stockholms fotbollsförbund i ett pressmeddelande.

Vill du redan nu lämna in begagnade fotbollsskor så ska du vända dig till Stockholms Fotbollsförbunds kanslilokal på Västra vägen 5A i Solna.