ANNONS

Bollplan krymps till förmån för bostäder

Här står snart nya hus. Bostadsrätterna byggs längs ­Vickergatan ovanpå den gamla spårravinen. Hyresfastigheten byggs söder om bollplanen.
Här står snart nya hus. Bostadsrätterna byggs längs ­Vickergatan ovanpå den gamla spårravinen. Hyresfastigheten byggs söder om bollplanen.
Bollplanen bakom Eriksdalshallen krymper lite när det kommer ett nytt hus på tomten.

Här byggs om ­några år 50 hyresrätter och bredvid uppåt 80 bostadsrätter.
ANNONS

I förra veckan blev det klart att Lennart Ericsson Fastigheter AB får markanvisning nedanför bollplanen. Tillsammans med företaget Borätt, som ska bygga på tomten bredvid, ska de nu hitta arkitekter som ska rita husen.

– Det här är just ett sådant projekt vi vill bygga. Vi vill ha hög standard i lägen­heterna och bidra till en fin stadsdel, säger projektchef Ulf Ericsson.

– Till skillnad från större aktörer är vi inte slavar under skalfördelarna. De köper till exempel in fönster centralt och sätter in dem överallt. Då blir det likformat. Jag tycker att vi är bättre på att anpassa husen till varje plats.

Lennart Ericsson Fastigheter AB byggde senast ­lägenheter i kvarteret Rackarberget vid trapporna från Ringvägen till Södersjuk­huset. Den marken fick de tillgång till redan 2004. Men det dröjde till förra året innan husen stod klara. Något som staden förklarar med att det var ont om folk på stadsbyggnadskontoret.

Exploateringskontoret uppskattar att husen vid ­Eriksdal blir inflyttningsklara 2018.

– Man gör en bedömning. Det hänger på att det inte överklagas. Vi måste sätta en tid även om det kan dröja längre. Antingen händer något eller så kan byggherrarna av ekonomiska orsaker inte börja bygga. Men vi har avtal med dem om att de måste bli klara inom viss tid. Har de inte det löses ett vite ut, säger handläggaren Christina Winberg.

Bollplanen är i dag större än den ska vara enligt detaljplanen och kommer att krympa för att hyreshuset ska få plats.

Några träd och en mindre gräsyta kommer också att offras. Träden ska nyplanteras på annan plats.

Hur stora lägenheterna blir är ännu inte bestämt.

ANNONS

Lennart Ericsson Fastigheter AB äger 26 hyresfastigheter med drygt 1 100 lägenheter i Stockholm och närliggande kommuner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.