ANNONS

Bollstanäs SK får halv miljon för lottoförsäljning

Bollstanäs SK får en utdelning på 508 000 kronor av Folkspel.
Försäljning av bland annat bingolotter har inneburit en utdelning på en halv miljon till Bollstanäs från Folkspel.
Ibland kan man tjäna på att sälja lotter. När Folkspel delar ut pengar till svenskt föreningsliv för försäljning av bingolotter och sverigelotter så får Bollstanäs Sportklubb strax över 500 000 kronor.
– Det här är något vi har kört på i några år, säger Mattias Lindberg i föreningen.
ANNONS

Totalt 23 miljoner kronor delas ut till Stockholms föreningsliv av föreningslivets eget spelbolag Folkspel. Summan av utdelningen baseras på föreningarnas lottoförsäljning.

– Vi hoppas och tror att överskottet vi delar ut ska ge klubbar och organisationer växtkraft och att det helt enkelt bidrar till ett bättre Sverige”, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel i ett pressmeddelande.

”Får en bättre återbetalning”

Tredje mest pengar i länet får Bollstanäs SK. Enbart storklubbar som Södertälje Sportklubb och AIK Fotbollsförening.

– Vi har kört mycket med Folkspel för att man får en bättre återbetalning till förening och lag jämfört med om man säljer för vinstdrivande företag och organisationer, säger Mattias Lindberg, ekonomiansvarig i Bollstanäs SKs huvudstyrelse till Mitt i.

Pengarna går till lagen

508 000 kronor får föreningen totalt, för sin lottoförsäljning. Mattias Lindberg förklarar att pengarna främst går till lagen i föreningen, de som sålt lotterna.

– En sammanslagning mellan damfotbollen och herrfotbollen har gjort att vi blivit många flera som driver detta arbete, säger han.

Arbete för att få in pengar till lagen och föreningen fortsätter:

– Vi ska strax skicka ut information om vår försäljning inför jul.

ANNONS