”Bolmade rök ur grannens brevinkast”

När Emma Wahlström kom hem möttes hon av bråte på hela gården och en stark röklukt.
När Emma Wahlström kom hem möttes hon av bråte på hela gården och en stark röklukt.
Emma Wahlström och sambon fick springa ur lägenheten när bostadshuset fattade eld i går kväll i Häggvik. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Emma Wahlström satt och åt middag med sin sambo Magnus Almroth när det plingade på dörren. De tittade på varandra och undrade vem det kunde vara. Så fort Emma öppnar dörren luktar det grillat.

– Det bolmade rök ur grannens brevinkast och vi börjar knacka på hos alla för att få ut dem, säger Emma Wahlström.

Brandkåren larmades och när de samlat ihop lite saker, dragit fram katten ur sängen och packat ner den i en kartong och sprungit ut på gården anlände de.

Foto: Emma Wahlström. Bostadshuset i Häggvik som brann under måndagskvällen.

– De frågade om vi visste var det brann och om någon var kvar, men vi hade fått ut alla. En granne öppnade inte men han var inte hemma.

Polisen misstänker att branden var anlagd, en misstanke Emma delar.

– Branden verkar ha startat i en del av källaren där det inte finns någon elcentral eller så, finns inget där som skulle kunna börja brinna av sig själv.

När Mitt i pratar med Emma har hon precis kommit tillbaka hem efter att ha sovit hos sin pappa. Det ligger bråte utanför porten och bredvid sophuset. Deras källarförråd blev totalförstört med jackor och utemöbler tagna av lågorna.

Foto: Emma Wahlström. Kvarlämnat bråte efter brandkårens insats.

– Så fort vi kom runt hörnet från huset så luktade det lägereld. Det var jobbigt att komma hem till en kall, rökluktande lägenhet. Hoppas det inte är några rökskador.

När du lämnade lägenheten, vad tog du med dig?

– Katten var allra viktigast. Sen mobilerna och bilnyckeln. Om huset brinner ner måste vi ju kunna köra iväg. Tog också med datorn, kameran och en pluggbok. Jag glömde dock hårddiskarna med tio års fotograferande som skulle gått upp i rök om det gick illa.