ANNONS

Still på bomarknaden igen – så mycket är din lägenhet värd just nu

Stockholmarna har tjänat på sina bostadsaffärer, åtminstone under 2017.
2016 har varit upp och ner på bostadsmarknaden i innerstan. Men nu verkar det mest stå still.
De senaste två åren har det varit mycket upp, men också lite ner på bostadsmarknaden i innerstan. Just nu verkar dock allt mest stå still.
ANNONS

Priserna på bostadsrätter gick kraftigt uppåt under 2015 och ökade med 13 procent i innerstan under ett år. Men i somras skedde ett trendbrott. Priserna började att stagnera eller till och med minska lite grann i innerstan sommaren 2016.

Men förra månaden kunde Mitt i berätta om ett nytt trendbrott där priserna återigen hade börjat öka under hösten. När Svensk Mäklarstatistik nu redovisar försäljningssiffrorna för oktober verkar dock ökningen ha avtagit.

– Förra månadens tydliga uppgång på bostadsrätter stannade snabbt av i flera områden. Stockholms innerstad står still medan vi i Stor-Stockholm hittar uppgångar på en procent, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Och tittar man på ett års perspektiv är marknaden också rätt ljummen.

– I Stockholms innerstad har vi nu en årstakt på plus två procent, vilket är den lägsta siffran sen mitten av 2012, säger Per-Arne Sandegren.

Utbudet av både villor och lägenheter är dessutom rekordlågt för årstiden, enligt nya siffror från bostadsajterna Booli och Hemnet.

– Bostadsutbudet ligger på fortsatt historiskt låga nivåer. Under oktober kom det ut 13 procent färre villor och fem procent färre bostadsrätter på marknaden jämfört med samma period förra året, säger Staffan Tell, presstalesman Hemnet.

 

Pris per kvadratmeter just nu:

ANNONS

Vasastan/Norrmalm: 96 022

Östermalm: 94 094

Södermalm: 87 482

Kungsholmen: 86 155

Källa: Svensk Mäklarstatistik (var siffror baseras på cirka 80 procent av alla försäljningar i Sverige).