ANNONS

Bomblarm i Stocksund – polisen kom aldrig

Delar av bomben finns fortfarande hemma hos Jan.
Delar av bomben finns fortfarande hemma hos Jan.
Flera kraftiga smällar har den senaste tiden hörts i Stocksund. På söndagen såg Jan Hägglund några killar smälla av en rörbomb vid Cedergrenska parken i Stocksund men polisen kom aldrig.
ANNONS

Flera gånger den senaste tiden har det smällt högt i Stocksundsområdet. Senast förra veckan small det vid Bergstigen och polisen tror att det var så kallade bangers, kraftiga smällare som använts. Något som Mitt i rapporterade om.

Sedan dess har flera smällar hörts och i söndags när Jan Hägglund var ute och gick med sin hund såg han hur några killar sprängde en rörbomb vid Cedergrenska parken.

– Det small högt och de hade stoppat massa saker i ett rör. För mig är det här allvarligt och det kan lätt eskalera till något större. Vad händer om de tycker att det här var häftigt och fyller röret med spik och andra farliga saker, säger Jan Hägglund.

Sprang efter

Jan skrek efter killarna och sprang efter en av dem. Han hann inte ikapp men fick ett bra signalement på honom.

– Jag var hack i häl men fick inte tag på honom. Det är killar i 15-årsåldern som kommer härifrån, det syns.

Åker de inte ens ut på ett bomblarm, hur ska vi kunna känna oss trygga då?

ANNONS

Jan Hägglund

När Jan ringde till polisen fick han till svar att de inte kunde komma. Inte heller har polisen kommit för att hämta röret som Jan har hemma hos sig utan tyckte att Jan kunde åka över till polisen med bombröret själv.

– Det hade jag kanske kunnat göra om de hade visat lite mer intresse. Det känns jävligt ruttet att här har man ett rör som antagligen är fullt med fingeravtryck. Polisen är vår viktigaste myndighet, det bara måste fungera. Åker de inte ens ut på ett bomblarm, hur ska vi kunna känna oss trygga då?

 

ANNONS