ANNONS

Bön hålls i kylan utanför stängd moské

ANNONS

Förra veckans bråk kring Husby moské fortsätter. Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om konflikten som har blossat upp mellan styrelsen och medlemmarna i Husby Islamiska kulturcenter, även kallad Husby moské.

Fatiha Eriksson, som är ansvarig för barnaktiviteterna, planerar att sätta upp ett tält utanför moskén.

– Vi kommer att hålla barnaktiviteterna där, i protest, säger hon.

Barnen som är mellan 4 och 17 år ägnar sig åt bland annat koranläsning och undervisning tre gånger i veckan. Eftersom moskén är stängd på grund av konflikten kommer medlemmarna i protest att hålla aktiviteterna utomhus. Även kvälls­bönerna kommer att hållas ute i kylan.

– Vi har fortfarande inte fått något svar från styrelsen efter våra protester, så vi fortsätter, säger Fatiha Eriksson.

På lördag kommer medlemmarna att hålla ett extra­insatt årsmöte dit de bjudit politiker från stadsdelsnämnden, polisen och styrelsen.

– Vi har inte haft någon kontakt med styrelsen. De vägrar att prata med oss. Vi hoppas kunna välja en ny styrelse på årsmötet, säger Fatiha Eriksson.

Protesterna handlar om en konflikt där medlemmarna krävt mer insyn och anklagat styrelsen för att agera odemokratiskt. Styrelsen har i sin tur svarat med att låsa moskén. Lokaltidningen Mitt i har vid flera tillfällen sökt styrelsen för en kommentar, utan resultat.

ANNONS