ANNONS

Bopriserna fortsatt ned i södra länet

bostadspriser
Bostadspriserna sjunker i södra länets kommuner.
Bostadsrättspriserna fortsätter falla i de södra delarna av Stockholms län. Samtidigt bromsas prisraset för villor i flera av kommunerna, visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik.
Kolla hur det ser ut i din kommun.
ANNONS

– Generellt sett kan man säga att prisutvecklingen i länet är lite sämre i jämförelse med centralkommunen Stockholm. Däremot är skillnaderna mindre i jämförelse med ytterområdskommunerna. Men det är inga dramatiska skillnader, säger Per-Arne Sandegren, på Svensk Mäklarstatistik.

– Vi har en marknad som går ganska mycket i sidled just nu och ingenting tyder på att den kommer att gå upp eller ner. Det finns inga faktorer som talar för att vi har en vårrusch med en kraftig uppgång att vänta. Jag skulle säga att marknaden är stabil, säger Per-Arne Sandgren.

Salem ett undantag

Prisutvecklingen på bostadsrätter fortsätter nedåt i Södertörns kommuner. Det visar Svensk Mäklarstatistiks nya siffror från de senaste tre månaderna. I Botkyrka, Huddinge och Salem sjunker bostadsrättspriserna tydligt, medan fallet bromsas upp i Haninge och Tyresö, jämfört med de senaste 12 månaderna.

Även villapriserna sjunker över hela Södertörn – med undantag av Salem, där en svag trend uppåt syns. Men prisfallet är inte lika stort i alla kommuner. I Botkyrka, Huddinge och Tyresö är prisraset mindre än genomsnittet för Stockholms län, medan Haninges villor har sjunkit mer i värde jämfört med övriga länet.

Den genomsnittliga minskningen för villor i Stockholms län är 3,4 procent medan bostadsrättspriserna sjunker med 2,8 procent.

Fakta

Så här förändrades villapriserna i södra länets kommuner

Så här har priserna på villor förändrats under de tre senaste månaderna. Siffran inom parentes anger prisförändringen under de senaste tolv månaderna.

Botkyrka: -0,8 procent (-3,6 procent)

Haninge: -5,7 procent (-7,1 procent)

Huddinge: -0,9 procent (2,1 procent)

Salem: +0,8 procent (+0,2 procent)

Tyresö: -2,4 procent (-3,6 procent)

Källa: Svensk Mäklarstatistik
Fakta

Så här förändrades bostadsrättspriserna i södra länets kommuner

Så här har priserna på bostadsrätter förändrats under de tre senaste månaderna. Siffran inom parentes anger prisförändringen under de senaste tolv månaderna.

Botkyrka: -6,6 procent (-5,2 procent)

Haninge: -3,9 procent (-6,3 procent)

Huddinge: -8,2 procent (-5,5 procent)

Salem: -10,6 procent (-10,4 procent)

Tyresö: -0,9 procent (-10,4 procent)

Källa: Svensk Mäklarstatistik
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.