Borätter ratas: Solberga får fler hyresrätter

Bostadsrätter blir hyresrätter Folkparksvägen
Bostadsrätter omvandlas till hyresrätter i Orangeriet.
Bostadsrättsmarknaden har svalnat.
Nu väljer Wallenstam att bygga 90 hyresrätter i stället för bostadsrätter i Solberga.

Det är i första etappen av kvarteret Orangeriet som byggherren Wallenstam väljer att göra en helomvändning. Där planerades först 90 bostadsrätter, men nu är det alltså hyresrätter som gäller.

– Vi upplever att marknadsläget på bostadsrättsmarknaden i Stockholm just nu är lite osäkert. Vi väljer därför att göra om första etappen av Orangeriet till hyresrätter, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam AB i ett pressmeddelande.

Bolaget påpekar samtidigt att behovet av hyresrätter är enormt med 590 000 personer i kö i stadens bostadsförmedling och 30 000 i kö för Wallenstams nyproducerade hyresrätter.

Byggprojektet Orangeriet pågår på den gamla fotbollsplanen mellan Solbergaskolan och Folkparksvägen. Husen har ritats av arkitektkontoret Wingårdhs med fasader i cederträ och lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök. Inflyttning i första etappen beräknas starta februari 2018.

Orangeriet består sammanlagt av 170 lägenheter, där nu drygt hälften blir hyresrätter och resten bostadsrätter.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om hur byggprojektet flirtar med söderorts hipsters, genom att erbjuda orangeri med kök samt möjligheter till odling och kontemplation.