Bordell drevs i hus på Gärdet

Polisen slog till mot en lägenhet på Gärdet – och avslöjade en bordell.

Nu har en 34-årig man dömts till fyra månaders fängelse för koppleri.

Polisens spanare vid prostitutionsgruppen misstänkte att två kvinnor sålde sex i en lägenhet på Gärdet. Detta efter att ha spanat på misstänkta sexköpare som besökte bostaden.

När polisen slog till fanns två kvinnor och en 34-årig man i bostaden.

De kunde även gripa en 37-årig gift pappa, som på plats erkände att han hade köpt sex av kvinnorna.

Nu har Stockholms tingsrätt dömt den 34-årige mannen till fyra månaders fängelse för koppleri och försök till koppleri.

– Vi har haft flera liknande ärenden på sista tiden. Det är tyvärr vanligt att man hyr en lägenhet för en kortare tid och tar dit kvinnor som får prostituera sig, säger Malin Palmgren, kammaråklagare.

I förhör berättade de två kvinnorna att de fick kontakt med 34-åringen på internet där han sökte kvinnor som kunde prostituera sig i Sverige. Han ordnade bostaden på Gärdet åt kvinnorna, hjälpte dem att marknadsföra sig själva och gav dem mobiltelefoner så att de kunde ta emot kunder.

I gengäld fick de betala hälften av allt de tjänade till honom.

På Facebook lockade mannen kvinnor från Östeuropa med att det var enkelt att tjäna pengar i Sverige: ”Här där jag finns kan man verkligen tjäna bra, någon kontroll finns knappt.”

34-åringen förnekar brott och menar att han själv sålde sex för att kunna försörja sin familj.

Tingsrätten godtog inte hans förklaring.

– Min spontana reflektion är att det skulle behövas högre straff för de här brotten. Om man jämför med grov stöld där minimistraff är sex månader, så får man bara fyra månader för att ha handlat med människor. Med högre straff hade det kanske inte varit värt risken, säger Malin Palmgren.