ANNONS

Nu börjar julmyset i Tyresö

1:a advent stundar med julmarknader och julmusik.
1:a advent stundar med julmarknader och julmusik.
Nu till helgen är det första advent och det är dags att komma i julstämning. Mitt i Tyresö har sammanställt några julmysiga händelser de närmsta veckorna.
ANNONS

Julen står snart vid dörren och på flera håll dukas det upp till julmarknader och julkonserter. Först ut är Tyresös kulturskola som bjuder in till kammarmusikkonsert torsdagen den 30 november i Tyresö kyrka. Elever från kulturskolan bjuder på julsånger med start klockan 19.00.

Den som älskar julpyssel behöver inte vänta länge. Lördagen den 2 december klockan 11.00 till 15.00 blir det julpyssel för stora och små i biblioteket i Tyresö centrum. Här tillverkas egna julkort och utsmyckningar till julgranen.

”Goder afton, goder afton..”

För er som gillar att lyssna in julen till högtidlig musik finns det flera möjligheter. Tyresökören sjunger in julen i Bollmoradalens kyrka lördagen den 9 december klockan 17.00. De bjuder på traditionella julsånger samt delar av ett nytt juloratorium: ”Stjärnan visar vägen”. Sågsolister är Sofia Niklasson och Anders E. Olsson, och dirigent är Olle Sköld. Ett ytterligare tillfälle att njuta av musik är den 14 december på  biblioteket i Tyresö centrum. Det blir julmingel och stämningsfull musik med sångaren William Baker och pianisten Martin Danell. För den sötsugne bjuds det även på glögg och pepparkakor med start klockan 12.00

Det blir även konst i juletid. Lördag den 9 december är det vernissage för Julsalongen i Tyresö konsthall. Där visas nya konstverk av Tyresöbor med start klockan 12.00. Utställningen pågår till och med den 11 januari.

Julmarknader

Rostade mandlar, knäck och garderade äpplen. Vad vore en jul utan julmarknader?
Första advent kan vi besöka Lilla Tyresös julmarknad vid Tyresö Slott mellan klockan 10.00 till 16.00. Det bjuds på ett fyrtiotal marknadsbord utomhus och ett café i byggnaden Prinsvillan. Tyresö Handelsträdgård anordnar julmarknad 9-10 november, samt 16-17 december mellan 10.00-16.00. De blir en varm julmarknad inomhus när växthuset görs om till marknadstorg– fritt från frusna tår. Här finns också ett julkafé.

ANNONS