Nu börjar Kämpetorpshallarna byggas

idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) första spadtaget för en dubbel idrottshall och en 11-spelsplan i Kämpetorp, Älvsjö.
Emilia Bjuggren manövrerar grävskopans spakar.
Nu har första spadtaget tagits för en dubbel idrottshall och en 11-spelsplan vid Kämpetorpsskolan i Älvsjö
Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren satt vid spakarna.

Kämpetorpsskolan byggs just nu ut till en F 9-skola som ska rymma cirka 1 000 elever, i stället för dagens cirka 300. Bygget startade för ungefär ett år sedan, och väntas vara klart vid höstterminen  2019.

Då behövs förstås också bättre och större lokaler att sporta i. Därför ska skolan få två nya idrottshallar, de så kallade Kämpetorpshallarna, som Mitt i tidigare har berättat.

På tisdagen invigdes byggprojektet symboliskt. På plats var idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S). Det var också hon som tog det första spadtaget med en grävskopa.

– I stadsutvecklingsområden ska idrotten finnas med redan från början. Jag är därför extra glad över att vi nu har tagit spadtaget för en dubbel idrottshall, och en 11-spelsplan, som både skolans elever och föreningslivet kommer kunna använda, kommenterade hon. 

Investeringen går på 170 miljoner, pengar som hämtas från den extra idrottsmiljard som majoriteten anslog för åren 2015–2019.

Precis som den nya skolbyggnaden ska idrottshallarna och 11-spelplanen vara klara 2019.