ANNONS

BAK går samman med andra och börjar leverera hem till dörren

Stötta Farsta, Bageriet Bak, Hökarängen.Bagieriet Bak levererar ut även till privatpersoner under rådande Corona-kris. Linnea Lerman packar påsar för utkörning.
Linnea Lerman på BAK packar påsar för utkörning. Foto: Christian Lärk
Coronaviruset slår hårt mot många mindre verksamheter.
Därför har bageriet BAK dragit igång #kvarikvarteret.
Nu börjar man tillsammans med andra småskaliga producenter leverera sina varor till kunderna.
ANNONS

För att undvika att smittas av coronaviruset väljer många att hålla sig borta från folksamlingar. Det påverkar många mindre verksamheter som just nu lever på marginalen.

– Det är en jäkligt svår situation för restauranger, bagerier och producenter. Det är inte lång tid man har på sig innan det går åt skogen och det sista man vill göra är att säga upp folk. Man vet inte hur länge det här håller i sig. Vår produktion är ner 70 procent om man ser två veckor framåt, säger Conrad Tyrsén, ägare av bageriet BAK.

Nu är det upp till oss – stötta Farsta

För att klara sig genom krisen har bageriet startat #kvarikvarteret, ett initiativ där de tillsammans med Rscued fruits & resources, Lykke kaffegårdar och Gubbhyllan erbjuder hemleverans av bland annat frukt, bröd, kaffe och färdiga måltider.

café bak, kungsholmen.Ägare: Conrad Tyrsén.

Conrad Tyrsén väljer att vara positiv i coronakrisen. Foto: Christian Lärk

– Antingen så tycker man synd om sig själv, men det är inte riktigt min melodi, eller så attackerar man problemet och hittar lösningar och gör någonting roligt av det. ”Kvar i kvarteret” handlar om att vi vill rädda jobb. Folk vill köpa godsaker av oss i vanliga fall. Det tänker jag att de vill göra nu också, fast man vill inte träffas i stora klungor. Vi har ändå chaufförer som är ute och kör, så vi är fyra företag som samlar ihop oss varje dag och plockar ihop påsarna som är beställda och sen levereras det dagen efter.

Stötta Farsta, Bageriet Bak, Hökarängen.Bagieriet Bak levererar ut även till privatpersoner under rådande Corona-kris.

Med #kvarikvarteret hoppas man att lokala verksamheter i området ska finnas kvar när stormen har lagt sig

ANNONS

I måndags kväll la bageriet ut information om #kvarikvarteret i sina sociala medier, och kunderna verkar gilla initiativet.

– Det ramlade in beställningar på en gång. Många kommer också in och tar en ”stödfika”. Man vill hjälpa till så gott det går. Det är i grunden så som människor är uppbyggda, tänker jag.

Klicka på den här länken för att se utbud och information om hur du beställer.

stötta söderort

Vad gör du för att stötta under coronakrisen? Vill du tipsa om någon som gör en god insats eller har tagit ett bra initiativ? Tipsa oss på redaktionen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.