ANNONS

Nu börjar det kosta att parkera i Bromma

parkeringsavgift i söderort
Nu börjar det kosta att parkera i stora delar av Bromma.
Nu kommer parkeringen börja kosta i stora delar av Bromma. Syftet är att minska trängseln och öka antalet lediga parkeringsplatser.

ANNONS

Från och med vecka fem börjar det kosta att parkera i stora delar av Bromma. Detta inför man för att få bättre framkomlighet, minskad miljöbelastning och fler lediga parkeringsplatser.

Redan 2016 började man med taxa 4 i Traneberg, vilket innebär en kostnad på 10 kronor i timmen. Nu inför man taxa 5, fem kronor i timmen i resten av Bromma förutom i Norra och Södra Ängby, Bromma kyrka, Blackeberg och Beckomberga.

Omskyltningen av de nya parkeringsreglerna sker nu fram tills vecka nio.

Dessutom börjar boendeparkering kosta 300 kronor i månaden. För att ha rätt att parkera till boendetaxa krävs boendedispens.

Fakta

De nya p-avgifterna

  • I taxeområde 5 som inkluderar delar av Bromma är parkeringsavgiften på gatumark 5 kronor per timme, vardagar klockan 7-19.
  • Boendeparkering kostar 300 kr/mån. För att ha rätt att parkera till boendetaxa krävs boendedispens. En handläggningsavgift på 300 kr tas ut vid nyansökan. I området Annedal finns inte möjlighet till boendedispens.
Källa: Stockholm stad
ANNONS