Polisen utreder brott efter olycka på E18

Olyckan inträffade i närheten av Trafikplats Bro på E18.
Olyckan inträffade i närheten av Trafikplats Bro på E18.
Polisen har inlett en förundersökning om brott efter olyckan på E18 utanför Bro på måndagskvällen. En borr som använts för arbete under vägbanan ska ha orsakat olyckan enligt polisens uppgifter.

Olyckan inträffade efter 19 på måndagskvällen. En bil hade voltat och hamnat mellan vägbanorna strax norr om Bro i riktning mot Enköping. Föraren av bilen fick föras till sjukhus med ambulans med ryggsmärtor.

Två andra bilister ska också ha blivit inblandade då deras bilar krävde bärgning, men där ska ingen person ha kommit till skada.

Nu misstänker polisen att en borr som använts vid arbete under vägbanan orsakat olyckan. På något sätt ska den ha kommit upp på vägbanan varpå bilisten kört in i den.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan.

På platsen dras just nu elledningar under E18 till Eon:s biogas- och fjärrvärmeanläggning i Högbytorp. Arbetet sköts av underentreprenörer men det är Eon som äger projektet. En intern utredning kommer att göras berättar Lena Berglund som är regionchef på Eon nord.

– Det här rör en olycklig händelse och utredningen får utvisa vad som gick fel. För Eon är säkerheten det första och viktigaste av allt och därför ser vi allvarligt på det som hänt.