Välj ditt område
Andra Farhad får Kompassrosen.
23-åriga Andra Farhad belönas för sitt arbete.

”Börshajen” från Botkyrka får pris av kungen

Nyheter Andra Farhad från Fittja belönas med stipendiet Kompassrosen. Hennes företag Börshajen hjälper folk att spara och placera.

På måndag får Andra Farhad från Fittja Kompassrosen, ett stipendium som delas ut till fyra unga ledare i Sverige som visat framfötterna. I ett pressmeddelande från Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap som delar ut stipendiet berättar Andra Farhad om glädjen och tankarna bakom hennes företag Börshajen som ger kostnadsfri utbildning till allmänheten.

– Jag är så stolt över att få ta emot stipendiet. Det öppnar nya dörrar för mig – bland annat ett nytt nätverk av unga ledare och möjlighet att utveckla mitt personliga ledarskap. Min tanke om gratis utbildning väcktes när jag märkte att det fanns en stor efterfrågan på kunskap kring börsen. Genom att göra detta ger jag fler möjlighet till ett långsiktigt sparande som på sikt ger ett bättre liv, säger Andra Farhad.

Andra Farhad


Läs också: Andra gick från mobbad till börshaj

Rebecca Sundberg som är verksamhetsledare för Stiftelsen Ungt Ledarskap fortsätter:

– Värdebaserat ledarskap handlar om att leda utifrån sina egna värderingar och inre kompass, något som årets Kompassrosstipendiater tydligt visar i sitt sätt att leda sig själva och sina verksamheter. Mod, omtanke och handlingskraft är de värderingar som behövs framåt för att möta samhällets utmaningar.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Ygeman om djurpolisen: ”Lägger sig inte i”

Insändare

KD: ”Orimlig kostnad för parksanering”

Nyheter

Ny sport håller hov i Tyresö

Brott

18-åring nekar till mord på jämnårig

Nyheter

Trångt vid Ljusteröfärja – polis stoppar bråk

Nöje

Karta: Här finns din närmsta midsommarstång