ANNONS

Börshajen från Fittja fyller Globen

Börshajen. Andra Farhad.
Andra Farhad höll sitt första föredrag i Alby för 15 personer för fyra år sedan. 2018 var det fullsatt på Hovet. Nu väntar Globen.
26-åriga Andra Farhad, mest känd som Börshajen, förbereder sig för sitt största framträdande hittills.
Globen är fullsatt.
Den 5 mars fyller hon arenan tillsammans med bland andra hotellkungen Petter Stordalen, Kinneviks Cristina Stenbeck och artisten Imenella.
ANNONS

Andra Farhads väg mot Globen började hemma i Fittja, när hon googlade, ”hur blir man rik”. 15 år gammal köpte hon sin första aktie.

Inga snabba klipp

Innan Andra Farhad var 21 år hade hon tjänat sin första miljon. Men det är inte snabba affärer hon hållit på med berättade hon för Mitt i för tre år sedan.

– Ett vanligt missförstånd är att jag ägnar mig åt ”daytrading” (Daytrading är handel med värdepapper där du sitter uppkopplad mot börskurserna för att aktivt köpa och sälja värdepapper). Aktier handlar jag långsiktigt. Jag har alltid handlat vid sidan av att jag gått i skola eller haft andra jobb, sade hon.

Andra Farhad

Andra Farhad, mest känd som Börshajen, meddelade på onsdagen att Globen är fullsatt. Foto: Daniel Roos

Genom sitt Börshajen Academy vill Andra Farhad ge fler chansen att göra bra investeringar och fatta bra ekonomiska beslut. Hon ser gärna att kunskapen når kvinnor, unga och personer utanför Stockholms innerstad.

Sparande och underhållning blandas

Enligt Andra Farhad, som bland annat fått priset Kompassrosen av Kungen, är detta en demokratiseringsfråga. Biljetterna till hela hennes turné har varit gratis. Det finns en tanke bakom att även artisten Imenella finns på plats.

– Ekonomi är tråkigt och ångestladdat för många och för att sänka tröskeln och få fler att intressera sig gäller det att prata ekonomi i roliga och lättsamma sammanhang där det är ok att inte vara expert. Med Börshajen Academy vill vi skapa ett sådant forum där vi kombinerar underhållning och show med att prata seriöst sparande, säger Andra Farhad i ett pressmeddelande.

 

ANNONS

 

View this post on Instagram

 

JAG HAR FYLLT FUCKING GLOBEN!!!!!!!!!!!!!! Tårarna rinner när jag skriver det här. Kanske är det lycka, kanske är det rädsla, kanske är det chocken och känslan av att känna vad FAN har jag gjort eller kanske är det det faktum att jag förstått att ingenting är omöjligt. För fyra år sen fick jag en idé om att hålla en gratiskurs i aktiesparande för vänner och bekanta. Genom @changershub fick jag tillgång till en liten lokal i Alby där jag höll i min första kurs för 15 personer. Det som var mitt lilla fritidsintresse blomstrade snabbt upp och blev min heltidssyssla. Börshajen föddes och det som kom att bli början på en ekonomisk revolution påbörjades. Efter det första kurstillfället i Alby bytte jag lokal en gång i månaden och ni växte och blev fler och fler och fler (swipea bland bilderna ovan). Men inte ens i min vildaste fantasi kunde jag någonsin ana att jag skulle stå här idag. Allt krångel, allt slit, alla stunder av hopplöshet jag försökt ta mig ur. Den där stökiga ungen i skolan med dåliga betyg som ingen trodde på tog sig till slut loss, tog sig upp och tog sig framförallt fram för nu har jag fyllt FUCKING GLOBEN AHHHHHH!!!!!!!!! Anmälan är stängd och väntelistan är aktiverad. Nu är det på riktigt. Om två veckor står jag inför ett fullsatt Globen där jag sett alla mina stora idoler uppträda. Den här gången är det min tur. Tack till varenda en av er som gjort det här möjligt. Tack tack tack tack!!! Och sluta aldrig tro på er själva för om fyra år kan det vara just du som står där. ❤️

A post shared by BÖRSHAJEN (@borshajen) on

I dag samarbetar Börshajen med stora aktörer inom finansbranschen. Hon har också flyttat från Fittja och Hallunda och bor nu i innerstan.

Changers Hub i Botkyrka

Men i sin glädje över att fylla Globen kommer hon också ihåg det unga tillväxt-nätverket Changers Hub i Botkyrka. Changers Hub hjälpte den unga entreprenören från Fittja till hennes första föredrag i Alby. Då kom 15 besökare.

”Men inte ens i min vildaste fantasi kunde jag någonsin ana att jag skulle stå här idag.” skriver Börshajen på sin Instagram.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.