ANNONS

Bortsprungen ko borta för alltid

Den bortsprungna kon har skapat oro på hela företaget. Foto: Naturskog AB.
Den bortsprungna kon har skapat oro på hela företaget. Foto: Naturskog AB.
För två månader sedan försvann en Highland cattle-ko från sin hage i Aspvik. Ägaren har legat sömnlös men nu har kon skjutits.
– Det var tyvärr oundvikligt, säger Johan Josephson, vd på Naturskog AB.
ANNONS

Jakten som pågått i två månader är nu över. I slutet av förra veckan var den bortsprungna kon tvungen att skjutas, efter att ha lokaliserats i ett skogsområde utanför Kungsängen.

– Det är alltid tråkigt att förlora ett djur. Men när man har gjort allt som står i ens makt för att fånga in henne, så var det här den enda lösningen till sist. Vi var helt enkelt tvungna att vidta drastiska åtgärder, säger Johan Josephson, vd på Naturskog AB.

Har inte kunnat sova på nätterna

Highland cattle är en lugn och tillbakadragen ras, men om den känner sig trängd kan den vilja försvara sig, berättar han. Den bortsprungna kon ska dessutom ha varit en enstörning utanför flocken.

– Det hade varit fruktansvärt om den exempelvis gått ut på en cykelväg och krockat med en cyklist, kanske skadat ett barn. Jag har inte kunnat sova på nätterna på grund av det här. På sätt och vis är det skönt att det är över nu, säger Johan Josephson.

Många har engagerats i jakten

Sedan kon sprang bort har stämningen varit orolig på företaget. Sökandet efter henne har engagerat kommunens viltvårdare, jägare, polisen och trafikverket. Flera Upplands-broare har kommit med tips, men först när snön lagts sig blev jakten lyckosam.

Hur ska ni ersätta henne? 

ANNONS

– Vi har flera kvigor med kalvar i magen. Så det kommer nya framåt vårkanten, säger Johan Josephson.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.