Hon är nya bossen för Södermalm

Hon är Sjöstadsbon med ansvar att fördela runt två miljarder kronor på Södermalm. Här är Ann-Christine Jenvén – vår nya stadsdelsdirektör.

Ann-Christine Jenvén, 60, efterträder Margareta Östrand, som haft posten som stadsdelsdirektör på Södermalm i runt ett år. Margareta Östrand har fått ett nytt jobb inom staden och ska istället bli biträdande stadsdirektör.

Ann-Christine Jenvén kommer närmast från jobbet som stadsdelsdirektör i Kungsholmen, som hon haft de senaste tre åren. Innan dess bodde hon i Mariestad och arbetade som biträdande primärvårdsdirektör i Västra Götaland.

Hur kommer det sig att du ska jobba på Södermalm nu?

– Jag fick frågan om jag vill ha den här tjänsten. Jag kände mig jätteglad och intresserad. Det känns jättekul att få lära känna en ny stadsdel. Södermalm är ju större än Kungsholmen, så det känns spännande, säger Ann-Christine Jenvén.

Vad gör du egentligen på jobbet?

– Jag har det övergripande ansvaret för ekonomi, personal och för verksamheten i de områden som rör stadsdelsförvaltningen. Alltså äldreomsorg, socialtjänst, förskola och park- och stadsmiljö. Jag har ansvaret att det utvecklas på bästa sätt.

Vad är det första du kommer att hugga tag i ?

–  Det vet jag inte än, jag måste lära känna verksamheten först. Se och lära innan jag kommer att hugga tag i något.

Ann-Christine Jenvén kommer att tillträda sin tjänst efter julledigheten i januari. Södermalms stadsdelsförvaltning leds tills dess av en tillförordnad stadsdelsdirektör, Lisa Kinnari, och en ledningsgrupp bestående av avdelningschefer och stödfunktioner.