184 nya lägenheter ska byggas i Huddinge

Storängen är ett industriområde i förvandling mot bostadsområde.
Storängen.
Huddinge fortsätter att växa. Nu har 184 nya lägenheter fått grönt ljus i Storängen och en stor del av bostäderna är till för unga.

Utveckligen i nya Storängen går framåt. Nu har kommunen gett grönt ljus för 184 nya lägenheter i Storängen i centrala Huddinge.

– Vi har riktat in oss på ungdomar, och därför är 94 av lägenheterna under 35 kvadratmeter. Det råder en stor bostadsbrist för unga och därför är det viktigt att dem får komma in på bostadsmarknaden, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i natur- och byggnadsnämnden som klubbade igenom beslutet igår eftermiddag.

Lägenheterna kommer att placeras i fyra flerbostadshus och i bottenvåningen på en av byggnaderna kommer en kommersiell lokal finnas tillgänglig. Ikano Bostad AB ansökte sommaren 2016 om bygglov för nybyggnad av fyra flerbostadshus i kvarteren Takstegen 2 och 3.

– Det kommer att finnas 10 LSS bostäder samt byggas ett garage med 300 cykelparkeringar och 75 bilparkeringar. Kommunen kommer i den fortsatta utvecklingen av området också att arbeta med park och dagvattenfrågor, säger Christian Ottosson.

Enligt Christian Ottosson var det en enig nämnd som stod bakom beslutet.