Välj ditt område
Totalt ska 6000 bostäder byggas på Årstafältet.
Totalt ska 6000 bostäder byggas på Årstafältet.

Årstafältet får kvarter helt i trä

Bostad Årstafältet ska få ett kvarter med både radhus och lägenheter byggda i trä. På taken ska finnas solfångare, terrasser och växtlighet.

En bedömningsgrupp inom Stockholm stad har jämfört flera olika förslag för det nya kvarteret och har nu valt ut ett. Förslaget innehåller 180 bostäder fördelat på 141 lägenheter och 39 radhus.

På taken ska det finnas solfångare, takterasser och olika typer av växtlighet som ska absorbera buller och rena luft, skriver dn.se.

Det nya kvarteret är planerat att ligga mot Sandfjärdsgatan och ingår i den fjärde etappen av bostadsbyggandet på Årstafältet. Detaljplanearbetet för området ska dra igång i höst.

– Det var för ett år sen ungefär som vi började prata om den här etappen och efter hand kom det från politiken att det vore intressant att pröva ett antal kvarter i form av trähus, säger Gunnar Jensen som är chef för projektutvecklingsavdelningen på exploateringskontoret till Mitt i Söderort.

De 39 stadsradhusen kommer att byggas i både två och tre våningar och ha tillgång till gemensamma lokaler, mötesrum och övernattningsbostad för besökare.I planerna finns också en cykelpool där man ska kunna låna cyklar, cykeltvätt och cykelgarderober, skriver dn.se.

På hela Årstafältet ska 6000 bostäder byggas de närmaste åren.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis