Bostadsministern gav svar om D.Carnegie i Husby

I går, tisdagskväll, togs Nooshi Dadgostars (V) interpellation om Carnegies fastigheter i Husby upp under en debatt i riksdagen.

Nooshi Dadgostar, bostadspolitisk talesman för Vänsterpartiet, har tagit ställning för hyresgästerna i Husby som organiserat sig mot hyresvärden D.Carnegie & Co:s sätt att förvalta fastigheterna i Husby.

Mitt i Kista skrev om Nooshi Dadgostars interpellation om så kallade renavräkningar som hon lämnade in till bostadsminister Peter Eriksson (MP) i slutet av oktober.

”För många hyresgäster som drabbats av dessa hyresvärdars framfart är läget akut. Den här gången är det Husbyborna som tvingas leva med mögel, fuktskador och skadedjur och betala orimliga hyror för undermåligt renoverade lägenheter. Samtidigt tjänar fastighetsägarna mycket pengar”, skriver hon i interpellationen.

”Vilka åtgärder avser statsrådet att vidta i nuläget för att komma till rätta med problemet med så kallade renovräkningar och olämpliga fastighetsägare som beskrivits ovan?”, var hennes fråga till bostadsministern.

Igår, tisdag, togs interpellationen upp i en riksdagsdebatt där bostadsministern gav svar.

Bland annat tog han upp den statliga utredning som regeringen tillsatt för att undersöka hur hyresgästernas inflytande vid förbättrings- och förändringsarbeten ser ut och som även ska se över om reglerna för inflytande tillämpas som de ska.

– Jag hade önskat att han skulle ha sagt något om den konkreta situationen i Husby, säger Nooshi Dadgostar.

Debattinlägget kan ni lyssna på i sin helhet här.