Välj ditt område
Strandpromenad vid Bällstaån i Sundbyberg
Strandpromenad vid Bällstaån i Sundbyberg

Fastighetsägarna trivs bäst i Sundbyberg

Bostad / Nyheter Sundbyberg kniper återigen förstaplatsen som Stockholmsregionens varmaste kommunen för fastighetsföretagande.

Intresseföreningen fastighetsägarna Stockholm rankar vart tredje år klimatet för fastighetsföretagande i 13 av Stockholms läns kommuner samt Gotland. Rankingen avser kommunernas förmåga att skapa goda förutsättningar för investering i, och förvaltning av fastigheter. Över 700 privata fastighetsägare blev intervjuade i årets undersökning. De fick svara på frågor bland annat hur nöjda de är med de allmänna kommunikationerna i anslutning till deras fastigheter, handläggningstider, kontakt med tjänstemän och politiker.

För andra gången i rad hamnade Sundbyberg överst på listan, som den kommun fastighetsägarna känner sig mest nöjd att bedriva fastighetsverksamhet i. Därefter följde Järfälla, Lidingö och Sollentuna.

– Vi är naturligtvis jätteglada över att investerare stortrivs i vår kommun. Det här är ett kvitto på att vi inom politiken jobbar målmedvetet. Vi försöker hålla en bra dialog med fastighetsägare och medborgare, som kan vara att informera om saker i god tid. Vilket jag tror jag är en bidragande orsak till varför Sundbyberg hamnar högt på listan gång på gång, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Fastighetsföretagarklimatet 2017

 • Undersökningen fastighetsföretagarklimatet görs av Demoskop, i uppdrag från branschorganisationen fastighetsägarna Stockholm och genomförs vart tredje år.
 • Syftet är att mäta förutsättningen att bedriva fastighetsverksamhet bland kommersiella fastighetsägare i Stockholms läns kommuner och på Gotland.
 • Mätningen presentras som en indextabell där kommunerna placeras efter bästa resultat.

Här är 2017 års lista

 1. Sundbyberg
 2. Järfälla
 3. Lidingö
 4. Sollentuna
 5. Sigtuna
 6. Upplands Väsby
 7. Huddinge
 8. Solna
 9. Nacka
 10. Stockholms stad
 11. Täby
 12. Södertälje
 13. Haninge
 14. Gotland

Källa: Fastighetsägarna Stockholm

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis