Orsak bakom förseningar i Väsjön mörkas

kommunikatören Mattias Berg på soolentuna kommun vill int berätta varför kommunen och SVEAB int ekonomer överens. Förseningar vid Väsjön drabbar markägarna.
– Vi vill inte att privatpersoner ska bli drabbade, säger Mattias Berg, kommunikationsansvarig för Väsjöprojektet i Sollentuna kommun.
Förseningarna i Väsjön beror på att kommunen och SEOM inte kan komma överens med entreprenören SVEAB. Vad det handlar om vill ingen uttala sig om från kommunens sida.

Markägare som vill bygga i Södersätra i Väsjöprojektet hamnar i kläm på grund av olika syn på hur arbetet ska fortsätta.

– Jag kan bara beklaga att projektet som drivs av Sollentuna kommun tillsammans med SEOM har haft problem med vår markentreprenör, vilket har lett till förseningar, säger Nichlas Aldén, projektchef för Väsjöprojektet inom SEOM.

Vi har olika uppfattningar om varför vi är försenade. Diskussionen pågår och vad det landar i får vi återkomma till

Varför man inte kommer överens vill Mattias Berg, kommunikationsansvarig för Väsjöprojektet på kommunen, inte gå in på men bekräftar att de har olika syn på det fortsatta arbetet.
– Vi har olika uppfattningar om varför vi är försenade. Diskussionen pågår och vad det landar i får vi återkomma till.

120 befintliga fastighetsägare, som bor i Södersätraområdet har fått informationsbrev under arbetets gång, enligt Mattias Berg. Kommunen har också tillsammans med bygglovsenheten haft öppna möten med berörda fastighetsägare dit ett 15-tal fastighetsägare slutit upp. Hittills har fyra fått bygglov.
– Jag upplever inte att vi har en folkstorm från de som bor här ute. Sedan finns det de som fastnar i maskineriet när de ska söka bygglov och det är därför vi försöker hjälpa till så mycket det bara går.

När kommer markarbetet att bli klart?
– Vi kommer definitivt att bli klara nästa år, men jag kan inte säga exakt tid. Men enligt beställningen skulle det varit klart i början av december. Det är ingen ursäkt men det kanske är en förklaring.

Är det så att kommunen saknar pengar?
– Kommunen har pengar, det kan jag säga, så det är inte det det handlar om.

Mitt i har kontaktat SVEAB för att få en kommentar om deras syn på fördröjningen och inväntar svar.

Läs mer: Förseningar med Väsjön gör markägare frustrerade
Läs mer: Sollentuna vill skynda på bygget vid Väsjön
Läs mer: Linbanan vid Väsjön hotas av förseningar
Läs mer: Lägenheter och stadsradhus först ut i Väsjön