Välj ditt område
Illustration av de fyra nya husen längs Nordmarksvägen, från öster.
Illustration av de fyra nya husen längs Nordmarksvägen, från öster.
... och samma hus sedda från väster.
... och samma hus sedda från väster.

Förslaget: Så blir husen på Nordmarksvägen

Bostad / Nyheter Här är bilderna på de planerade Stockholmshusen i Farsta strand. På måndag är det samrådsmöte med chans att tycka till.

Planeringen av nya bostadshus på markparkeringen längs Nordmarksvägen går vidare. Ett förslag med illustrationer av fyra nya punkthus är ute på samråd nu. Enligt förslaget ska husen bli sex våningar höga med totalt 90 hyreslägenheter.

När markparkeringen försvinner ska parkeringsbehovet täckas av två nya parkeringsgarage: ett under mark vid de nya husen och ett vid nuvarande infartsparkering vid Ågesta Broväg.

Samrådet, då de som är berörda får tycka till, pågår till och med 29 januari. För den som vill titta närmare på förslaget finns det här. På måndag den 16 januari klockan 16.30 hålls ett samrådsmöte på Farsta bibliotek.

Byggherre är Familjebostäder och bostäderna är så kallade Stockholmshus. Stockholmshusen är en gemensam satsning från Stockholms stad och de kommunala bostadsbolagen, som går ut på att bygga  snabbt, effektivt och till lägre byggkostnad. Målet är att bygget av 3500-5000 hyreslägenheter i hela staden ska vara igång senast 2020. Här kan du läsa mer om Stockholmshusen.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

När lille Elia vill komma till mamma fortsätter Noelia López att leda gympapasset, med sonen i knäet. Från vänster: Tarik Gebremichaiel och Mariam Nazary
Nyheter

Här tränar mammor både kropp och språk

Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand ordnar trygghetsmöte efter senaste tidens oroligheter i Västerhaninge
Brott

Trötta på oron i orten – ordnar trygghetsmöte

Nyheter

Nya cykelbanorna i Hornstull är försenade

14-åriga Selma försvann från Västerhaninge centrum under söndagseftermiddagen, enligt polisen. Nu går Missing People ut med efterlysning på henne
Brott

14-åriga Selma försvunnen från Haninge

Terrordådet

Ytterligare en anhållen i terrorutredningen

Snackisar

Roslagsbor om Arriva: ”Inget kan bli sämre”