Hornsbergs strand populärast i stan

Hornsbergs strand
Hornsbergs strand
Hornbergs strand är populärast i stan. I alla fall när det gäller sökningar på Hemnet.

Det är bostadssajten Hemnet som undersökt vilka gator som flest personer har sökt på under det gångna året. Och resultatet är både väntat – och överraskande. Långa och populära innerstadsgator som Birger Jarlsgatan och S:t Eriksgatan är givetvis med i toppen.

Men allra högst upp hamnar Hornsbergs strand med hela 18 055 sökningar, nästan 8 000 fler än tvåan Birger Jarlsgatan.

Enligt Staffan Tell, som är pressansvarig på Hemnet kan Hornbergs stora dominans bero på att det både är en specifik adress och ett område.

– Men man kan se att det här är attraktiva gator. Om man jämför Hornsberg med Västra Skogen som bara ligger tre minuter bort med tunnelbanan ligger priserna på drygt 20 000 kronor högre per kvadratmetern säger han.

Flera, lite oväntade gator ligger i topp. Bland annat Tomtebogatan i Vasastan som slår båda S:t Eriksgatan och Ringvägen. Enligt Staffan Tell handlar det dock sannolikt om ett specifikt intresse för gatorna och inte speciella populära lägenheter.

–När det kommer till klickmonster sprids de ofta via sociala medier och då kommer man direkt utan att söka. Det här reflekterar sannolikt intresset för gatorna generellt, säger han.

Tydligt är i alla fall att innerstaden – kanske inte helt oväntat – är populärast för bostadssurfarna.
– Ja det är ju innerstadsområdena som är hetast. Man se ganska mycket Vasastan och Östermalm och också Södermalm.

 

Så många sökte på gatorna 2016 (20 i topp)