Hyresrätter ska ombildas i Vårby gård

Vårby Duvbergsvägen
Här på Duvbergsvägen i Huddinge ska hyresrätter ombildas.
Nu ska 196 hyresrätter i Vårby gård bli bostadsrätter. Huge bostäder har sålt en fastighet till en nybildad bostadsrättsförening.

– Det blir ett välkommet tillskott av bostadsrätter i ett område som kraftigt domineras av hyresrätter, säger Gunilla Helmerson (M), ordförande i Huge Bostäder.

Det är alltså närmare 200 hyresrätter i Vårby gård, på Duvbergsvägen 2-46, som ombildas.

Huge bostäder har sålt fastigheten för 268 miljoner kronor till den nya bostadsrättsföreningen.

Förutom Vårby gård kan lägenheter i Trångsund komma att ombildas framöver. Det är 82 hyresrätter på Vistvägen 1, Bridgevägen 10-12 och Stortorpsvägen 41 som kan bli bostadsrätter. Innan det kan genomföras måste först den aktuella bostadsrättsföreningen hitta en finansieringslösning.

Sedan 2006 har 1437 lägenheter ombildats från Huge bostäder, förutom de som är aktuella i Vårby nu. Ombildningen är en valfråga för Socialdemokraterna i Huddinge. Deras vallöfte inför i höst är nämligen att stoppa alla ombildningar i kommunen.

– I dag har många unga svårt att få sin första bostad i Huddinge och många äldre har svårt att flytta från sina villor till ett mindre boende. Då kan vi inte fortsätta ombildningar av hyresrätter, säger Sara Heelge Vikmång (S), kommunalråd i opposition.