150-200 nya hyresrätter vid Västra vägen

Inom det röda området ska lägenheterna byggas.
Inom det röda området ska lägenheterna byggas.
De nya lägenheterna hamnar i området bakom Västra vägen i kvarteret Platån.
De nya lägenheterna hamnar i området bakom Västra vägen i kvarteret Platån.
Ny förskola, nya hyresrätter samt 10 sociala lägenheter byggs i kvarteret Platån, enligt en överenskommelse mellan Signalisten och Solna stad.

Den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten planerar att bygga 150–200 lägenheter i kvarteret Platån i centrala Solna. Den 13 november ska ärendet upp till kommunstyrelsen, där en principöverenskommelse mellan Signalisen och staden väntas klubbas igenom.

Precis som vid andra typer av nybyggnation av bostäder i Solna ska 25 % av de nya lägenheterna ska bestå av fyra rum och kök eller mer. Detta för att få fler barnfamiljer att stanna kvar eller flytta till staden, vilket Mitt i Solna skrivit om tidigare.

4 rum och kök krav för att få bygga i Solna

Kvarteret Platån ligger mellan Solna centrum och Hagalund, där de orangea husen på Västra vägen står idag.

Signalisten ska bidra till nya tunnelbanan

Förutom 150-200  hyresrätter ska Signalisten bygga en förskola med 4–6 avdelningar samt 10 sociala lägenheter. Signalisten ska även lämna ett bidrag till stadens medfinansiering till utbyggnaden av tunnelbanan från Odenplan till Arenastaden. Hur stort bidraget blir bestäms när man tecknar ett exploateringsavtal.

– Det är positivt med ett stort tillskott av hyresrätter mitt i centrala Solna. Det sker dessutom i direkt anslutning till den nya tunnelbanelinjen till Arenastaden, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.