Superintresse för Rinkebyterrassens bostäder

Så här kommer området se ut när det är helt färdigbyggt om några år.
Så här kommer området se ut när det är helt färdigbyggt om några år.
Intresset för en bostad vid Rinkebyterrassen är stort.
De första hyresgästerna har redan flyttat in, och bostadsrätterna i jätteprojektets första etapp är så gott som slutsålda.
– Rinkeby är mer attraktivt än många tror, säger mäklaren Süleyman Esen.

I november 2015 tog dåvarande bostadsminister Mehmet kaplan (MP) det första symboliska spadtaget för det nya bostadsområdet Rinkebyterassen.

– Det här är stort, både för Rinkebyborna och för alla oss Stockholmare, sade han till Lokaltidningen Mitt i då.

Nu, lite drygt ett och ett halvt år senare, börjar delar av området bli färdigt.

De första hyresgästerna flyttade in strax efter midsommar. Där har 14 nationaliteter skrivit kontrakt, och bland dessa återfinns redan befintliga Rinkebybor samt personer från västerort och innerstan, skriver tidningen Byggvärlden.

Det första huset med bostadsrätter som byggs i området blir ett höghus om 16 våningar, som kommer stå inflyttningsklart i december i år. Huset kommer att få 112 lägenheter, och 100 av dem är redan sålda, enligt mäklaren.

– Personligen är jag inte förvånad över att det har gått bra. Jag är själv uppvuxen i Rinkeby och bor fortfarande granne med Järvafältet. Det är ett fantastiskt läge. Men med tanke på vilken bild media ger av området så kanske folk tycker att det är konstigt, säger Süleyman Esen, mäklare på Fastighetsbyrån och ansvarig för försäljningen av bostadsrätterna på Rinkebyterrassen.

Vilka är det som köper?

– Det är väldigt blandat. Många är från området men en del från helt andra delar av Stockholm. Många är ungdomar eftersom det rör sig om mindre lägenheter, säger Süleyman.

I februari 2018 kommer nästa hus med bostadsrätter stå klart för inflyttning, i det så kallade torghuset. Där är lägenheterna redan helt slutsålda.

När hela området är färdigbyggt 2020 kommer det bestå av 600 nya lägenheter, fördelade på 360 bostadsrätter och 225 hyresrätter, byggda av ALM Equity respektive Byggvesta.