Järnets byggstart nära – gångväg flyttas

Järnet
Kvarteret Järnet 7.
Byggstarten närmar sig för det nya kvarteret med 270 lägenheter mitt emot Norra Tyresö centrum. Först ut är hyresrätter.

Gång- och cykelbanan som vanligtvis går vid Bollmora allé i höjd med Tyresövallen ska flyttas från den västra sidan av gatan till den östra. Anledningen är att Wallenstam ska bygga drygt 270 lägenheter mitt emot Norra Tyresö centrum där det i dag finns en grusplan som fungerar som parkeringsplats.

– Vi väntar på bygglov men förhoppningen är att vi ska kunna byggstarta i slutet av maj eller början av juni, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör vid Wallenstam.

Det nya kvarteret kallas Järnet 7. Först ut är hyresrätterna. Det ska bli drygt 220 stycken – framför allt mindre lägenheter med ett till två rum.

– Vi börjar bygga på den del som ligger söderut, säger Elisabeth Vansvik.

Två mindre torg

Bostäderna ska växa upp runt två gårdar. I söder och norr blir det två mindre torg och i hörnet mot Bollmora allé lokaler för verksamheter.

– Det kan handla om café eller restaurang i två av dem och något annat i den tredje.

Husen kommer att ha fem till sex våningar med ett undantag. Ett tiovåningshus med bostadsrätter och takterass ska byggas på den nordligaste delen av tomten.

De första lägenheterna beräknas stå klara för inflytt i slutet på 2019 och resten under 2020.

Hälften av hyresrätterna kommer att förmedlas via Wallenstams egen kö och hälften via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Arbetet med att flytta gång- och cykelvägen började förra veckan och förväntas ta ungefär tre veckor.


LÄS MER

Grönt ljus för 410 nya lägenheter