Välj ditt område
Många vill bo i den nya stadsdelen som växer fram i Norra Tyresö C.
Många vill bo i den nya stadsdelen som växer fram i Norra Tyresö C.

Högt tryck på lägenheter i Norra Tyresö C

Bostad / Nyheter 

Säljstarten för Riksbyggens brf Steget hölls i Tyresö Centrum i lördags.
– Det var verkligen en rusch med nästan 300 besökare. Det var kö utanför lokalen när vi öppnade kl 11, säger Veronica Persson på Riksbyggen.

Brf Steget består av 72 bostadsrätter och är en del av det stora stadsbyggnadsprojektet Norra Tyresö Centrum som Mitt i tidigare skrivit om.

Intresset för bostadsrätterna i den nya stadsdelen har varit stort. Förutom 1000 intresseanmälningar på Riksbyggens hemsida var det alltså många som tog sig till den officiella säljstarten i Tyresö Centrum i lördags.

Lägenheterna är 1:or och tvåor och den tänkta målgruppen är unga människor på jakt efter sitt första egna boende. Men vid säljstarten var det en brokig skara intressenter på plats.
– Det var mycket unga, men också många äldre på väg att lämna villan som nu vill ha en lägenhet nära centrum, säger Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Brf Steget.

Riksbyggen har i marknadsföringen för Brf Steget tryckt mycket på att lägenheterna har en flexibel planlösning.
– Med hjälp av tillvalsväggar kan kunderna göra om sina ettor till tvåor och sina tvåor till treor eller fyror. Det är upp till köparna själva att avgöra hur de vill ha sin lägenhet, säger Veronica Persson.

Med tanke på trycket tror hon att lägenheterna kommer att sälja slut rätt fort, med möjligtvis några enstaka kvar när inflyttningen börjar till våren 2019. Byggstarten är beräknad till maj-juni i år.

Läs mer

Läs mer om Tyresös nya stadsdel på http://www.tyreso.se/norracentrum

Fler nyheter från Hela Stockholm

De första modulbostädena i Haninges mottagningsplan för 2017 ska flyttas in här i skogspartiet i södra Handen innan sommaren
Bostad

Första modulbostäderna i Haninge på väg upp

matbutik
Nyheter

Då stänger Hemköp i city

Nyheter

Ny tunnelbana – så påverkas trängselskatten

Bostad

Primus: Ny lösning för buller och båtklubb

Brott

Man åtalad för våldtäkt på krog i Åkersberga

Nyheter

Här köpte drottningen första Majblomman