Många vill bygga i Skärholmen

bygge
Intresset är stort för att bygga i Skärholmens stadsdel.
Intresset är stort för Skärholmen bland byggherrarna. Över 30 byggbolag har ansökt om åtta markanvsningar som ska delas ut i oktober.

I oktober börjar de första åtta markanvisningarna i jätteprojektet Fokus Skärholmen delas ut. Hela 60 ansökningar från 30 byggherrar har kommit in till exploateringskontoret inför det, rapporterar DN.

Mycket glädjande, anser stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert. Det stora intresset, och att de flesta är intresserade av att bygga på mer än en plats i Skärholmens stadsdel, gör att byggandet kommer att ta fart redan om några år, menar han.

Fokus Skärholmen startade för att få fart på byggandet i Skärholmens stadsdel som stått stilla i många år. Planen är att 4 000 nya bostäder ska byggas.

Fyra av markanvisningarna, på 150 bostäder vardera, ska gå till byggherrar som vill vara ”ankarbyggare” och ta ett lite större ansvar för byggprojekten i sitt område, skriver DN. De fyra andra ska gå till byggherrar som redan äger fastigheter eller tomträtten där de vill bygga.