Martin Becks lägenhet på Söder till salu

Becks balkong
Både Martin Becks balkong och grannens ingår.
Nu kan du bli ägaren till Martin Becks bostad som används i filmerna om kriminalinspektören. Både Becks och grannens balkong ingår.

Om du är intresserad av lägenheten på Bergsunds Strand vid Hornstull som ligger ute på Hemnet för 3 795 000 kronor, bör du kanske vara beredd att hyra ut den till filmteamet bakom Beck-filmerna med jämna mellanrum.

– Inspelning sker när de gör filmer och då hyr de egentligen lägenheten under en heldag och aviserar i god tid. Eftersom det troligen kommer att spelas in fler Beckfilmer är det ju en fördel om den nya köparen också tycker att det är en rolig grej förstås, säger mäklaren Bahar Nabavi.

Dubbla balkonger

Lägenheter har två balkonger. Något som ger svar på en fråga som säkert många av de som sett Beck-filmerna och funderat över.

De klassiska scenerna där huvudpersonen Martin Beck tar sig en ”stänkare” tillsammans med sin granne på en balkong precis intill, var finns sådana balkonger?

De befinner sig alltså egentligen i samma lägenhet under inspelningen.

Flera intresserade

Det finns redan flera spekulanter på bostadsrätten och mäklaren Bahar Navabi tror inte att det bara är ”Beckfaktorn” som gjort lägenheten populär.

– Lägenheten är en av Södermalms bästa minitvåor, läget är ett av Stockholms bästa och att dessutom ha två soliga balkonger. Beckfaktorn i sig spelar inte någon roll, men den spridningen som annonsen fått tack vare inspelningen hjälper till att få folk att hitta bostaden.