Plats för modulhus
Här planeras modulhus för upp emot 90 personer.
Karta Tantolunden
Halva ytan på parkeringsplatsen vid Tantolunden planeras att användas till modulhuset.

Modulhus på gång vid Tantolunden

Bostad / Nyheter 

22 lägenheter med plats för uppemot 90 personer planeras att byggas på Ringvägen på Södermalm. Efter att ha utvärderat markförhållandena på parkeringsplatsen intill Tantolunden har man nu skickat in ansökan om bygglov.

– Vi har tittat på området och det har funnits byggnation där innan. Då var det evakueringsboenden för de som berördes av sprängningen av Citybanan, säger Carl Smitterberg, kommunikatör på stadsledningskontoret.

Planen: klart innan jul

Nu när det står klart att det går att bygga ett tillfälligt modulhus på platsen, har en ansökan om bygglov skickats in till stadsbyggnadskontoret. Om allt går enligt planen kommer modulhuset att kunna stå klart innan jul. Då krävs att ingen överklagar, och att bygglovsansökan inte behöver kompletteras.

– Exakt när det kan stå klart är svårt att säga, men ambitionen är att det ska vara klart innan jul, om allt går enligt planen, säger Smitterberg.

Det handlar om ett modulhus som planeras att ställas upp på parkeringsplatsen utmed Ringvägen i höjd med Tantolunden.

Halva parkeringen kommer att användas till modulhuset som är tänkt att vara 22 lägenheter totalt. Den södra delen, med laddningsstolparna kommer att förbli orörd.

Informationsmöte planeras

– Det är 18 stycken 1,5:or och 4 stycken 2:or som planeras på platsen. Det är inga jättelägenheter, men det fungerar bra för småfamiljer och det är det som är tanken, säger Carl Smitterberg.

Staden planerar även att hålla ett informationsmöte någon gång i slutet av mars, runt den 20. Men exakt datum är ännu inte satt.

Räknar ni med överklagande?

– Räknar och räknar. Vi har redan fått det på andra bygglov för modulhus, så troligtvis blir det något överklagande, men vi får laga efter läge, säger Carl Smitterberg.

Fler nyheter från Stockholm

Sport

Bröderna Davidsson drömmer om NHL och SM-guld

Hotellet har nyöppnat efter 14 månaders stängning. Nu vill man bli en mötesplats för Haningebor som vill ta ett glas och äta
Krog

Centralt hotell nyöppnat – med ny krog

Brott

Död person funnen vid skola på Kungsholmen

Nyheter hela länet

Landstinget söker 850 ungdomar för sommarjobb

Nyheter

Sollentuna har fått eget Snapchatfilter

Dialogforum om Slättmalm i Vårsta
Bostad

Vårstabor varnar för höga radonhalter