Så mycket ökar bostadspriserna i Värmdö

mäklare
Priset på både villor, bostadsrätter och fritidshus stiger i Värmdö.
Priset på både villor, bostadsrätter och fritidshus stiger i Värmdö. Bostadsrätterna har ökat med 19 procent det senaste året.

Under måndagen släpptes ny statistik för bostadsprisernas utveckling. Den visar att priset på bostadsrätter i Värmdö har ökat med 19 procent det senaste året, vilket placerar Värmdö på en delad femteplats bland de kommuner i länet där prisökningen har varit som störst.

”Villaprisutvecklingen ser allmänt mer positiv ut”

Trenden är dock att bostadsrättspriserna generellt sett minskar. Möjligen är det på grund av de nya amorteringskraven, som infördes 1 juni.
–  I Stockholms innerstad har vi nu en årstakt på plus två procent vilket är lägsta siffran sedan mitten av 2012 medan vi i Stor-Stockholm hittar uppgångar på plus en procent, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Skärmdump från Svensk Mäklarstatistik

Tabellen visar hur villapriserna gick upp kraftigt i maj för att sedan minska drastiskt i augusti. Första juni infördes de nya amorteringskraven.

Även priset på villor och fritidshus ökar i Värmdö. Medelpriset på en villa i Stockholm ligger på 5,5 miljoner kronor, i Värmdö 5 miljoner. Det senaste året har villapriserna stigit med fem procent och snittpriset per kvadratmeter ligger nu på drygt 50 000 kronor.
– Villaprisutvecklingen ser allmänt mer positiv ut även om förändringarna varit små efter sommaren. Just nu ser vi stillastående priser i Stor-Stockholm, säger Per-Arne Sandegren.

Priset på fritidshus har ökat med sju procent de senaste 12 månaderna och är dyrare än villorna sett till kvadratmeterpriset på drygt 60 000 kronor.