Nu tackar Ulf för sig

Ulf Nyqvist slutar.
Ulf Nyqvist slutar.
Efter tolv år som vd slutar Botkyrkabyggens Ulf Nyqvist.

Under åren har Botkyrkabyggen även påbörjat ett stort renoveringsprogram, sålt 1 300 lägenheter på Albyberget och varit föregångare i Sverige när det gäller andelsägarlägenheter.

Sedan Ulf Nyqvist tillträdde som vd på Botkyrkabyggen år 2004 har både Botkyrkabyggen och situationen på bostadsmarknaden förändrats avsevärt.

Botkyrkabyggen skriver i ett pressmedelande som släpptes på onsdagen att när Nyqvist tillträddde ”hade Botkyrkabyggen efter en period med många tomma lägenheter inträtt i en ny fas med stark inflyttning och nyproduktion.” Bara mellan 2011 och 2015 ökade kötiden för att få hyresrätt hos Botkyrkabyggen från ett genomsnitt på cirka 4 år till cirka 8 år.

I pressmeddelandet säger Ulf Nyqvist:

-Under min tid på företaget har vi arbetat aktivt för att stärka hyresrätten. Det har till exempel skett genom utvecklandet av konceptboenden såsom KompisBo, SeniorBo och TrädgårdsBo. Jag är också glad över de nyproducerade ungdomsbostäder som färdigställs i dagarna.

Bo Johansson (S) som är ordförande i det kommunala bolagets styrelse kommenterar Nyqvist insats med lovord i samma pressmeddelande:

– Ulf har med sitt engagemang och nytänkande gjort Botkyrkabyggen till ett spännande företag, villigt att tänka och pröva nytt. Och det har alltid varit med hyresgästernas bästa för ögonen, säger han.

Vad som händer efter april för Nyqvist är inte klart.

-Min ambition är att på något sätt finnas kvar i fastighetsbranschen och bidra genom mina erfarenheter, troligtvis på konsultbasis. Men jag ser också fram emot att resa och göra annat som tiden inte räckt till för tidigare, säger han.