Eva först att få nyckel till lyxiga nybygget

Täbybon Eva Öhrner har köpt en lägenhet genom sitt bolag för att hyra ut.
Täbybon Eva Öhrner var en av de allra första att få nyckel till sin lägenhet.
Fortfarande är det en byggarbetsplats, men nu har de första flyttat in i glashuset med den spektakulära takterrassen.
– Jag ska inte säga att det är fullt tryck, men vi märker skillnad, säger Patrik Mellgren, vd på fastighetsutvecklaren Tobin properties, som ser en ljusning på marknaden.

Den gemensamma takterrassen på 400 kvadratmeter på våning sju har spektakulär utsikt mot både Grindtorps skrapor och över villataken i Roslags-Näsby. Både utegym och lyxig BBQ-grill finns på plats vid uteköket, men än så länge saknas köksväxterna som ska fylla de många rabatterna.

Utsikten från gemensamma takterassen ovanpå lägenheterna i Roslags-Näsby som Tobin properties byggt.

Takterassen har lyxgrill och utegym och i anslutning finns en matsal med kök att hyra.

Köpare: Nära Roslagsbanan avgjorde

För Gustav Thessén och Hildegun Strand var det ändå först och främst läget som gjorde att de bestämde sig för att köpa en lägenhet där.

– Båda pluggar på KTH och dit är det 12 minuter med Roslagsbanan, förklarar Gustav Thessén.

Deras lägenheter är precis som de andra i huset 34-35 kvadratmeter. Priserna hamnar mellan 2 500 000 och 2 900 000 kronor, men då ska också gemensamma ytor, materialval och kök- och badrumsinredning vara lite utöver standard. Att de fick studentrabatt på 10 procent avgjorde saken, enligt Hildegun Strand.

”Det är väldigt lyxigt”

– Det är väldigt lyxigt att ha tvättmaskin och diskmaskin. Det är inte alltid vi som student har det. Det är verkligen extra allt här, som de säger.

x

För Gustav och Hildegun (bild ovan) dröjer det nästa två veckor innan de får tillträde till sin lägenhet. Deras ytterdörr saknar ännu handtag, upptäckte de.

– När vi köpte var det åtta månader kvar, men tiden har gått snabbt, säger Hildegun Strand, som inte kunde vara med på slutbesiktningen och än så länge bara har sett en visningslägenhet.

Eva först att flytta in

Deras granne Eva Öhrner var däremot en av de första att få nyckeln till sin nya lägenhet. Hon har köpt en av de mer spektakulära ettorna med 4,2 meter i takhöjd och sovloft.

– Jag har ett aktiebolag och har köpt för att hyra ut, säger Eva Öhrner, som direkt bär in några kassar med köksgrejer hon tog med sig i cykelkorgen.

Roslags-Näsby, Täby. Köpare Eva Öhrner har fått nyckel av Louise Alsén på fastighetsutvecklaren Tobin properties.

88 av 148 borätter sålda

Hittills har 88 av 148 lägenheter sålts, enligt vd Patrik Mellgren på fastighetsutvecklaren Tobin properties. Han konstaterar att det inte går lika snabbt att sälja längre och att fastighetsbolagen behöver ändra metoder när många inte längre köper redan på ritning.

– Det är en tuff marknad, men nu börjar vi känna att det vänder, säger Patrik Mellgren, som är glad att klippa invigningsbandet (bild nedan).

Erik Karlin, vd på Tobin properties, har precis klippt bandet för tillträde i senaste bostadsfastigheten i Roslags-Näsby i Täby.

Fortfarande en byggarbetsplats

Trots att de första sex köparna nu har flyttat in återstår fortfarande en hel del att färdigställa. Det är tyst i de hotellika korridorerna med mjuka mattor bakom den svarta betong- och glasfasaden, men runt om är det byggarbetsplats med avspärrningar. På tomten bredvid ligger hotell Scandic Täby, som är delvis inplastat och ett stenkast bort trafikplats Roslags-Näsby, där det fortfarande grävs.

– Vi känner ändå att det är ett bra läge på sikt, säger vd Patrik Mellgren.

Fortfarande återstår en hel del att göra klart, de flyttar in i en byggarbetsplats. Roslags-Näsby, Täby. Tobin properties.