Udda objekt fick tusentals visningar direkt

I marken utanför Brottby ingår bland annat fem timmerstugor och en golfbana.
I marken utanför Brottby ingår bland annat fem timmerstugor och en golfbana.
Objektet i Brottby sticker verkligen ut bland bostadsannonserna. Över 90 hektar mark, stugor med timmerinredning och en golfbana ska nu säljas.
– Den fick tusentals sidvisningar på en gång. Jag har aldrig sålt något liknande, säger mäklaren Gunnar Hennings.

Redan första helgen hade objektet i Brottby flera tusen sidvisningar på hemnet.se. Många var intresserade av annonsen som sticker ut bland de vanliga bostäderna.

– Det finns inget att jämföra med på marknaden, det är ett unikt objekt, säger mäklaren Gunnar Hennings.

Utgångspriset: 9 miljoner

Marken på över 90 hektar ligger i Stångberga, norr om Brottby, utmed Gamla Norrtäljevägen. I utgångspriset, som är satt till nio miljoner kronor ingår en hel del skog och jaktmarker. Men också en golfbana och fem timmerstugor.

– Objektet är försiktigt prissatt eftersom det inte finns några jämförelser med andra objekt. Vi visste inte riktigt hur marknaden skulle reagera, säger Gunnar Hennings.

– Jag tror en potentiell köpare är en investerare eller ett bolag som har slantar över och vill investera. Golfbanan är under de nuvarande ägarna utarrenderad och timmerstugorna hyrs ut som permanentboenden.

Hur har intresset varit så här långt? 

– Jag märkte av det direkt. Redan första helgen hade annonsen tusentals sidvisningar. Jag tror nog att den går för en bit över utgångspriset.

Ägts i generationer

De nuvarande ägarna – ett syskonpar i pensionsåldern – har haft marken sedan 1957, och ägts av familjen ända sedan 30-talet. De intygar att objektet varit lönsamt, speciellt timmerstugorna.

– Jag skulle kunna haft 50 stycken av dom. Det är hur många som helst som vill ha billiga fritidsstugor som pendlarboende, säger en av ägarna.

Inifrån timmerstugorna som hyrs ut av de nuvarande ägarna. Foto: Privat.

Varför säljer ni?

– Vi är snart pensionärer och har egentligen inget skäl att ha det kvar. Vi vill inte heller skjuta över det på våra barn.

Du ser ingen nostalgi i det hela då?

– Inte för min del, Jag är inte så nostalgisk av mig och ser hellre framåt.