Oscar properties drar sig ur lyxbygge i Nacka

Oscar properties skrinlägger en del av sina byggplaner i Nacka strand
Oscar properties skrinlägger en del av sina byggplaner i Nacka strand
Fristående hus med unik sjöutsikt. Generösa glaspartier. Grönska inpå knuten.
Men nu skrinläggs bostadsprojektet i Nacka strand, där Oscar properties planerade för "en liten, exklusiv och intim fastighet" om tolv bostäder.
Bostadsutvecklaren hänvisar till den "rådande bostadsmarknaden".

Texten har uppdaterats

Nacka strand ska enligt Nacka kommuns hemsida utvecklas till en mer blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser och service. Totalt planeras för 1 800 bostäder i området.

I ett pressmeddelande som gick ut i fredags meddelade en av bostadsutvecklarna i området, Oscar properties, att bolaget inte fullföljer köpet av byggrätter som ingick i området Nacka strand No7.

”Unik sjöutsikt”

Enligt en beskrivning som arkitektfirman tidigare presenterat skulle projektet bestå av ett fristående hus med ”unik sjöutsikt, generösa glaspartier och grönska inpå knuten”.

Oscar properties planerade att utveckla ”en liten, exklusiv och intim fastighet” om tolv bostäder från två rum och kök och uppåt. Flertalet bostäder skulle ha egen balkong, alternativt balkong och uteplats.

Enligt tidningen Fastighetsaktien hade Oscar properties köpt byggrätter inom sex delområden i Nacka strand 2016 för 583,7 miljoner kronor, för bostäder och kommersiella fastigheter. Bostadsutvecklaren planerade för omkring 500 bostäder.

Drar sig ur

I fredags meddelade Oscar properties att bolaget drar sig ur projektet Nacka strand No 7, liksom ett projekt i Sundbyberg.

Att Oscar properties drar sig ur byggplanerna i Nacka motiverar Monica Nygren, kommunikationsansvarig på Oscar properties, i ett mejl till Mitt i:

– För att anpassa oss till den rådande bostadsmarknaden har vi sett över de bostadsprojekt som vi idag utvecklar. I samband med det beslutade vi att inte fullfölja förvärvet av en av de byggrätter som ingick i området Nacka strand, No7, där planen var att utveckla cirka tolv lägenheter.

Enligt Monica Nygren hade lägenheterna inte börjat säljas.

Christina Gerremo, projektchef i Nacka kommun, skriver i ett mejl till Mitt i att Oscar properties har återlämnat byggrätter till konsultbolaget Carlyle, samma bolag som Oscar properties köpte byggrätterna av:

– Kommunen utgår från att Carlyle försöker hitta en ny köpare till byggrätterna och hoppas naturligtvis på att området kommer att bebyggas, skriver Christina Gerremo.