Min lokala hjälte

NCC tar över bygget i Masmo

De nya bostäderna ska ligga 100 meter från tunnelbanan.
De nya bostäderna ska ligga 100 meter från tunnelbanan.
Efter att Huge drog sig ur har Huddinge kommun hittat en ny byggherre till Solhagaparken i Masmo. Förslaget är att NCC får bygga på marken.

Planerna för flerfamiljshusen med träfasad och gröna tak har funnits i flera år. 2013 vann det kommunala bostadsbolaget Huge rätten att bygga de två nya höghusen i Solhagaparken, men under 2016 drog de sig ur. Ett nytt anbudsförfarande drog igång under hösten och nu har Huddinge kommun meddelat att NCC förslås som vinnare.

– Äntligen! Det är skönt att vi kom fram såhär snabbt med de nya anbuden, säger Malin Danielsson (L) ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Det ska bli två byggnader med upp till fem eller sex våningar som innehåller 130 bostäder. Från början var planen att skapa hyresrätter, men nu blir det bostadsrätter istället. Malin Danielsson (L) förklarar förändringen med att marknaden har förändrats. För två år sedan var intresset större för att bygga hyresrätter i området, men sedan dess har en svängning mot bostadsrätter skett.

Eftersom området redan består av mycket hyresrätter tycker Malin Danielsson att det här ligger mer i linje med kommunens ambitioner.

– Vi vill ha en ökad blandning i våra områden, till exempel för de som vill bo kvar i samma område men byta bostadsform.

De nya husen ska ligga inom 100 meter från Masmos tunnelbanestation och byggas med inslag av trä i fasaden för att smälta in och skapa en trevlig miljö. Taken ska vara bevuxna som en lösning för att ta hand om dagvatten. Med i planerna finns också en utbyggnad av förskolan och en matbutik.

Under anbudstävlingen fick kommunen in 11 anbud, där beslut om NCC som vinnare ska fattas på kommunfullmäktige den 13 februari. Köpeskillingen ligger på 80 miljoner kronor och förväntad byggstart är hösten 2017.