Protestlista mot Sollentunahems försäljning

Sollentunahem. Beslut om försäljningen av 2000 av Sollentunahems bostäder skjuts upp på framtiden. I kommunfullmäktige under torsdagen röstades förslaget ner av oppositionen.
Namninsamling mot utförsäljningen av Sollentunahem initierad.
Förslaget på att Sollentunahems hyresrätter ska säljas ut har skapat debatt. Nu startar hyresgästföreningen Sollentuna en namninsamling mot förslaget.

Den 24 november ska kommunfullmäktige besluta om Sollentunahem kommer att sälja de 2000 lägenheter som Mitt I skrev om för en vecka sedan.

Hyresrättsföreningen Sollentuna är oroliga för hur det kommer att påverka hyresrätterna på sikt. Nu startar de en namninsamling mot förslaget på deras sida där de kräver att försäljningarna av hyresrätterna och överföringarna av Sollentunahems kommersiella fastigheter till ett annat kommunalt bolag stoppas.

Vidare uppmanar de till en protestsamling då förslaget väntas att klubbas igenom av kommunfullmäktige.

Sollentunas kommunalråd Henrik Thunes (m) menar att kommunen tagit hjälp av extern oberoende expertis för att belysa såväl ekonomiska som juridiska aspekter. Han säger även att fokus bör ligga på Sollentunahem ska bygga 1 500 nya hyresrätter.