Nu tar hyresgästerna in på Hotell Oden

Gamla Hotel Oden har gjorts om både på utsidan och insidan. Nu är de 78 hyresätterna klara för inflyttning.
Gamla Hotel Oden har gjorts om både på utsidan och insidan. Nu är de 78 hyresätterna klara för inflyttning.
Har du drömt om att alltid bo på hotell?

Det blir nästan verklighet för hyresgästerna som flyttar in i lägenheterna i Hotel Odens gamla lokaler.

Som Mitt i tidigare har berättat köpte HSB det anrika gamla hotellet på Karlbergsvägen och började göra om det till bostäder.

Ombyggnationen är nu klar och de 78 hyresrätterna är redan fördelade till de som sökte. Trots stora förändringar finns lite av hotellkänslan kvar.

– På varje våningsplan är det två tydliga korridorer med nålfiltsmatta på golvet och konstnärlig utsmyckning, så lite av hotellprägeln har vi försökt att behålla, säger Anders Joachimsson, utvecklingschef på HSB.

Rummen däremot har förändrats helt från hotellets dagar. 144 rum har gjorts om till 78 lägenheter. Det är en stor majoritet tvåor men även en del ettor och några treor samt fyror. Det blir både unga och äldre som flyttar in i huset enligt Anders Joachimsson.

– I Blandningen av lägenhetstyper gör att det ser ut att bli en bra mix av hyresgäster i fastigheten. I de mindre och billigare lägenheterna kommer främst unga människor att bo, säger han.

Det första hyresgästerna har precis börjat flytta in och inflyttningen håller på i drygt en månad framåt. Söktrycket har varit stort.

– Intresset har varit rekordstort och det krävdes cirka 25 års bosparande för att få en lägenhet i fastigheten.

Huset byggdes av byggmästare Erik Östhol 1972 och fungerade som hotell fram till att HSB köpte fastigheten 2014.